parallax background

Info

Alles wat je moet weten

Losgaan in De Feesttent, curlen tussen de kerstbomen, feesten in het gezelligste café, haardvuren, stampotten & bokbieren op het winterplein. Vind hier alles wat je moet weten over ‘het gezelligste winterfestival’; BLUE. 

FAQ

Alle vragen op een rijtje

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld. Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen.

algemene vragen

1Wanneer start de kaartverkoop?
De reguliere kaartverkoop start na de zomer
2Waar vindt het festival plaats?
BLUE Winterfestival vindt plaats in Rotterdam Nesselande, aan het einde van de Kosboulevard.
3Is het festival overdekt?
BLUE Winterfestival is grotendeels overdekt door verschillende tenten. Alle optredens vinden binnen plaats, maar ook buiten is van alles te doen.
4Wat zijn de openingstijden van BLUE?
Op vrijdag 9 februari van 17:00 tot 00:00 uur.
Op zaterdag 10 februari van 15:00 tot 00:00 uur.
De ingang van het terrein is open tot 22.00 uur.
5Wat is de minimumleeftijd?
Op vrijdag 14 februari is BLUE alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Op zaterdag 15 februari zijn alle leeftijden welkom!
6Mag mijn kind mee onder begeleiding van een ouder/voogd?
Kinderen mogen op zaterdag 10 februari het festivalterrein van BLUE betreden onder begeleiding van een volwassen ouder/voogd (30+). Hiervoor hebben zij een geldig kids- of jeugdticket nodig. Kinderen mogen het festival niet betreden met een volwassenticket.
7Mag ik het terrein tussentijds verlaten?
Om de veiligheid te garanderen kun je helaas niet het terrein verlaten om later weer terug te komen. Wij verzorgen voldoende entertainment, eten, drinken, muziek, zitplaatsen en meer zodat iedereen het hele evenement vol kan houden!
8Zijn er kluisjes beschikbaar?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar. Deze kunnen vanaf enkele weken voor het festival online gekocht worden, of op het terrein door de QR-code bij de kluisjes te scannen.
9Mag er gerookt worden op het terrein?
Gezien BLUE een overdekt festival is, mag er enkel buiten de tenten worden gerookt. Wel verzoeken we alle bezoekers om respect te hebben voor het prachtige strand aan de Zevenhuizerplas en hun sigaretten in de vuilnis- of asbakken weg te gooien. In tenten en overdekte podia is het niet toegestaan te roken.
10Is er EHBO aanwezig?
Ja, er zijn gediplomeerde EHBO-ers aanwezig. In geval van nood kun je de beveiliging aanspreken of met jouw vraag naar EHBO.
11Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
  • Eten en drinken
  • Huisdieren
  • Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
  • (Vuur)wapens
  • Drugs/alcohol
  • Vuurwerk
  • (Plastic) flessen
  • Glas en blik
  • Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal
  • Stoelen, krukjes e.d.
12Wat als ik medicijnen gebruik of een allergie heb
Gebruik je medicatie en wil je deze meenemen of heb je een allergie? Mail ons dan op info@bluefestival.nl voor meer informatie.
13Hoe kan ik op het festivalterrein betalen?
Op het festivalterrein kun je festivalmuntjes kopen bij de muntenkassa. Hier kun je zowel met pin als met cash betalen. Met de festivalmuntjes kun je eten en drinken halen op het festivalterrein.
14Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (voor de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard.
15Waar kan ik me aanmelden om te helpen bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan BLUE! Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@bluefestival.nl en dan nemen we contact met je op.
16Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan BLUE?
Stuur ons een email met informatie naar info@bluefestival.nl en je ontvangt zo snel mogelijk reactie.
17Waar vind ik de algemene voorwaarden en huisregels?
Hier vind je de huisregels en algemene voorwaarden.

vragen over tickets

1Ik heb mijn tickets niet ontvangen.
Neem contact op met info@yourticketprovider.nl
2Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.
3Welk ticket moet ik kopen?
Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroeg-boek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.

Regulier dagticket volwassenen
geldig op vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je BLUE Winterfestival op 1 dag bezoeken. Je kiest van tevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen.

Regulier jeugdticket
geldig op zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd BLUE op zaterdag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). BLUE Winterfestival is alleen op zaterdag toegankelijk voor kids en jeugd.

Regulier Kidsticket
geldig op zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar BLUE en hoeven geen ticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen BLUE op zaterdag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). BLUE Winterfestival is alleen op zaterdag toegankelijk voor kids en jeugd.

Passe-partout
regulier
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus alle dagen (vrijdag en zaterdag) naar BLUE. Het ticket is op naam en wordt twee dagen gescand aan de deur. Let op; gezien vrijdag 18+ is, zijn passe-partouts alleen te koop voor volwassenen.
4Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Dit is op te lossen door te mailen naar info@bluefestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).
5Ik wil mijn ticket graag retourneren omdat ik niet meer naar BLUE wil.
Gekochte tickets worden niet teruggenomen.
6Ik wil graag een btw-bon ontvangen van mijn gekochte kaartje
Sinds 10 april 2018 ontvang je automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de btw-factuur? Stuur een mailtje naar info@bluefestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)
7Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe-partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Het festival is te betreden tot 20:30 uur.
8Ik wil graag mijn ticket tweedehands aanbieden. Hoe kan ik dit doen?
Vanaf heden is het mogelijk om gebruik te maken van een secureswap via www.ticketswap.nl. Kun je niet meer bij BLUE zijn? Of wil je een extra ticket kopen, die via reguliere kanalen uitverkocht is? BLUE Winterfestival adviseert alleen tweedehands verkopen en aankopen via Ticketswap. Het wordt afgeraden om via andere kanalen tickets de verkopen/kopen. Meer informatie kun je hier lezen. [ link naar secureswap pagina ]
9Mag mijn kind ook op een volwassene ticket naar binnen?
Nee, dit mag niet. Op BLUE wordt een maximumaantal kinderen en jongeren toegelaten op de zaterdag. Kinderen en jongeren mogen dus alleen naar binnen met een geldig kids- of jeugdticket, afhankelijk van hun leeftijd en onder begeleiding van een ouder/voogd.

bereikbaarheid

1Hoe kom ik op BLUE Winterfestival?
BLUE is het beste te bereiken met OV, fiets of lopend. Het wordt sterk afgeraden om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn beperkt parkeerplekken.
2Ik kom toch met de auto, waar kan ik parkeren?
Dichtbij het festivalterrein, aan de Kosboulevard, bevindt zich een grote parkeerplaats waar geparkeerd kan worden.
3Zijn er taxistandplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van BLUE. Je kunt ook gebruik maken van Euro Bob, die je in jouw eigen auto naar huis rijdt.
4Is er een fietsenstalling?
Ja, naast het festivalterrein is een fietsenstalling. De fietsenstalling is niet bewaakt. Het parkeren van je fiets in de stalling is geheel op eigen risico.

toegangkelijkheid

1Is BLUE toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Het is mogelijk om het festivalterrein met een rolstoel te betreden. Ook is er een invalide toilet aanwezig, deze is te vinden bij de EHBO.
2Zijn er mindervalide toiletten aanwezig?
Ja, bij de EHBO is een mindervalide toilet beschikbaar.
3Zijn er speciale tickets te koop voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale tickets verkrijgbaar voor mindervaliden.
4Kan ik krukken meenemen het festivalterrein op?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.

kids

1Hebben kinderen toegang tot BLUE Winterfestival?
Ja, maar alleen op zaterdag 10 februari, vrijdag 9 februari is 18+. Er zijn speciale kids- en jeugdtickets te koop voor deze dag. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassen ouder/voogd het festivalterrein betreden.
2Mag mijn kind het festival op met een volwassenticket?
Nee, dit is niet toegestaan. Op BLUE wordt een beperkt aantal kinderen en jeugd toegelaten. Kinderen en jongeren mogen dus alleen naar binnen met een geldig kids- of jeugdticket.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!