VANVELZEN

VRIJDAG 3 FEBRUARI 2023

17 TOT 18 UURVanVelzen is in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’. De pianist / zanger maakt een bliksemstart met optredens in DWDD en als in maart 2007 zijn debuutalbum uitkomt, prijkt het bovenaan de charts.


Nu – 5 albums, 21 singles, diverse awards (waaronder een Gouden Harp), 6 club- en theatertours en honderden optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie en de streaming-platforms.


Samen met zijn vaste band staat hij al jaren garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen voor, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. Op festivals, feesten en tijdens de pandemie ook via het scherm: Roel is een van de vaste leden van The Streamers, de superband die ontstond bij Vrienden Van Amstel Live.


Alle aantekeningen die Roel maakt, bij het ordenen van zijn gedachten schrijft hij in zijn Chaos-boekje, en dat blijkt een bron van inspiratie voor nieuwe liedteksten. Als hij voor zijn deelname aan Beste Zangers het liedje Bırak Beni Böyle van zangeres Karsu gaat vertalen voelt het opeens logisch om dat in het Nederlands te doen. Hij roept de hulp in van Paul de Munnik, en het resultaat is ‘Jij Maakt Muziek’, dat niet alleen de 2 miljoen kijkers wegblaast maar inmiddels ook nog ruim een miljoen streams op Spotify en YouTube heeft.


VanVelzen zal op de eerste avond van BLUE festival het spits afbijten!

BEN JIJ ERBIJ?


Wil je VanVelzen live zien? Bestel direct je tickets!


NAAR TICKETSHOP