FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN


Hieronder vind je de meest gestelde vragen over BLUE. Staat jouw vraag er niet tussen?
Stuur ons dan een bericht.

ALGEMENE VRAGEN

1Wat zijn de openingstijden van BLUE?
Vrijdag 3 februari van 16:00 uur tot 23:00 uur
Zaterdag 4 februari van 16:00 uur tot 23:00 uur
2Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
Nee, sigaretten zijn niet te koop op het terrein. Zorg er dus voor dat je voldoende meeneemt als je wil roken!
3Mag er gerookt worden op het terrein?
Roken mag in de buitenruimte. Let er op dat je sigaretten in de vuilnis- of asbakken weggooit. In tenten is het niet toegestaan te roken.
4Zijn er kluisjes beschikbaar op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar op het terrein, waar zo'n 2 tot 3 jassen in passen. Je kunt jouw kluisje reserveren via de ticketshop van BLUE. Kluisjes kunnen ook op het terrein gehuurd worden.
5Wildplassen is verboden
Ondanks dat we begrijpen dat de prachtige golven in de Zevenhuizerplas uitnodigen tot een plasje, is wildplassen op het terrein van BLUE verboden. Er zijn voldoende, schone toiletten op het terrein. Wildplassers worden van het terrein verwijderd.
6Is er EHBO aanwezig?
Ja, er zijn gediplomeerde EHBO-ers aanwezig. In geval van nood kun je de beveiliging aanspreken of met jouw vraag naar EHBO.
7Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
• Eten en drinken, alleen een leeg flesje zonder dop mag mee het terrein op
• Huisdieren
• Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
• (Vuur)wapens
• Drugs/alcohol
• Vuurwerk
• (Plastic) flessen
• Glas en blik
• Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal.
• Stoelen, krukjes e.d.
8Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (naast de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard.
9Waar kan ik me aanmelden voor hulp bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan BLUE. Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@bluefestival.nl en dan nemen we contact met je op.
10Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan BLUE?
Stuur een email met informatie naar info@bluefestival.nl
11Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?
Lees de Algemene Voorwaarden hier.
12Wat zijn de huisregels?
Lees het hier.

VRAGEN OVER TICKETS

1Ik heb mijn tickets niet ontvangen.
Heb je jouw tickets niet gehad? Of is er iets fout gegaan met je bestelling? Neem contact op met info@yourticketprovider.nl
2Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.
3Welk ticket moet en kan ik kopen?
Uitleg tickets BLUE
Met een toegangsticket voor BLUE heb je toegang tot alle optredens en activiteiten. Er is geen verschil in gradaties en er zijn geen speciale plus-concerten voor een meerprijs. Het kan voorkomen dat er op het terrein nog betaald moet worden voor een activiteit, maar dit geldt niet voor optredens en shows.
Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroegboek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.
Regulier dagticket volwassenen – geldig op vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je BLUE op 1 dag bezoeken als persoon van 18 jaar of ouder. Je kiest van tevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier jeugdticket – geldig op vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Personen tussen de 13 en 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden met een geldig jeugdticket, en moeten onder begeleiding van een ouder of voogd zijn(tenminste 30 jaar oud). Het jeugdticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Regulier Kidsticket – geldig op vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar BLUE en hoeven geen ticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen CuliNESSE op 1 dag bezoeken. Let op: Kinderen tussen de 3 en 12 jaar mogen alleen met een geldig kiesticket naar binnen, en personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het kidsticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.
Passe-partout – regulier, jeugd of kids
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus beide dagen (vrij, zat) naar BLUE. Het ticket wordt twee dagen gescand aan de deur. Let er op dat ook het passe-partout ticket voor de juiste leeftijd gekocht dient te worden.
Munten tickets
Online gekochte munten kunnen worden omgewisseld voor daadwerkelijke consumptiemunten. Als je vooraf munten koopt, kun je deze al een uur voor opening van BLUE bij de hoofdkassa aan de voorzijde van het terrein ophalen. Ook gaat de hoofdkassa elke dag eerder open voor muntenkopers. Op het festivalterrein is een speciale muntkassa ingericht. Hier kun je jouw digitale munttickets omwisselen voor muntjes en hoef je niet in de rij bij reguliere muntkassa’s.
4Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Dit is op te lossen door te mailen naar info@bluefestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).
5Ik wil mijn ticket graag retouren, omdat ik niet meer naar BLUE wil.
Gekochte tickets worden niet terug genomen.
6Ik wil graag een BTW bon ontvangen van mijn gekochte kaartje
Sinds 10 april 2018 ontvang je automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de BTW factuur? Stuur een mailtje naar info@bluefestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)
7Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Binnen de openingstijden van het festival kun je het terrein op met een geldig ticket.
8Wat is het verschil tussen een dagticket en een passe partout?
Een dagticket is geldig voor één specifieke dag, de vrijdag of zaterdag. Met een passe partout heb je beide dagen toegang tot BLUE. Dit is dus een weekendticket.
9Ik wil graag mijn ticket tweedehands aanbieden. Hoe kan ik dit doen?
Vanaf heden is het mogelijk om gebruik te maken van een secureswap via www.ticketswap.nl. Kun je niet meer bij BLUE zijn? Of wil je een extra ticket kopen, die via reguliere kanalen uitverkocht is? Stichting CuliNESSE adviseert alleen tweedehands verkopen en aankopen via Ticketswap. Het wordt afgeraden om via andere kanalen tickets de verkopen/kopen. Meer informatie kun je hier lezen.

BEREIKBAARHEID

1Hoe kom ik op BLUE?
BLUE is te bereiken met openbaar vervoer, scooter en fiets. Het wordt sterk afgeraden om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn beperkt parkeerplekken. Bekijk alle opties op www.bluefestival.nl/informatie
2Zijn er parkeerplaatsen bij het terrein?
Ja, er zijn parkeerplaatsen vlakbij het terrein, echter is dit aantal beperkt, dus is het niet aan te raden om met de auto te komen.
3Zijn er taxistandplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van BLUE. Je kunt ook gebruik maken van Euro Bob, die je in jouw eigen auto naar huis rijdt.
4Is er een fietsenstalling?
Ja, recht voor de ingang van het festivalterrein is een fietsenstalling te vinden.

MINDERVALIDE

1Is het terrein geschikt voor mindervaliden?
Het terrein is geschikt voor rolstoelgebruikers. Het terrein is voorzien van houten looppaden en de tenten zijn voorzien van een vloer. Er kunnen wel kleine hoogteverschillen zijn tussen de tenten en het terrein.
2Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale entreekaarten voor mindervaliden.
3Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?
Bij de EHBO is een mindervalidentoilet beschikbaar.
4Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Er zijn geen aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden. Mindervaliden kunnen op de reguliere parkeerplaats parkeren, deze is dicht bij de ingang van het festivalterrein.
5Kan ik krukken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.

OVERNACHTEN

1Kan ik in de buurt overnachten?
Van der Valk Hotel Rotterdam Nieuwerkerk is dichtbij het festivalterrein. Neem contact op voor alle informatie: +31(0) 180 32 11 03 of www.hotelnieuwerkerk.nl

KIDS

1Hebben kinderen toegang tot BLUE?
Op vrijdag is BLUE alleen toegankelijk voor 18+. Kinderen mogen dan ook niet onder begeleiding naar binnen. Op zaterdag mogen kinderen mee naar BLUE. Kids t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Kids van 3 t/m 12 jaar hebben toegang met een speciaal kids-ticket. Jeugd van 13 t/m 17 jaar kan gebruik maken van het jeugdticket. Volwassenen vanaf 18 jaar hebben toegang met een regulier ticket. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten met een geldig kids/jeugdticket, en onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud).
2Kidspaviljoen
Op BLUE is geen kidspaviljoen aanwezig. Op zaterdag zullen er wel activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.
3Extra tip
Voorzie je kind tijdens BLUE van een polsbandje met telefoonnummer.

PERSAANVRAGEN EN ACCREDITATIES

1Mag ik zomaar fotograferen op het terrein van BLUE?
Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een persaccreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via info@bluefestival.nl
2Ik wil graag publiceren over BLUE en kom graag in contact met de organisatie
Neem contact op met de organisatie via info@bluefestival.nl
3Ik wil graag een persbericht ontvangen van BLUE
Neem contact op met info@bluefestival.nl.